HILL implementation professionalisering

Aan de slag met je leerteam

HILL implementation professionalisering

Als opleidings-/L&D-manager sta je voor tal van vraagstukken. Je wilt enerzijds “goed” onderwijs aanbieden en anderzijds ook jouw team mee krijgen in jouw visie op leren en opleiden. In de overstap naar een HILL-aanpak spelen die uitdagingen ook mee.

Om een succesvolle HILL-implementatie met jouw team/afdeling te realiseren, is gepaste ondersteuning bij het zetten van de juiste stappen nodig.

In dit traject begeleiden onze HILL-experten jou en jouw team doorheen die transformatie, op basis van jullie noden. Het professionaliseringstraject staat garant voor interactie, samen leren, brainstormen, knopen doorhakken en actieplannen maken en opvolgen.

  • Programma
  • Trainers
  • Praktisch

Het traject volgt een standaard opbouw, waarbij de inhoud wordt ingevuld op vlak van jouw/jullie noden:

Stap 1: een gesprek tussen jou als opleidingsmanager en onze leerexpert: welke koers wil je varen? Welke rol speelt HILL hierin? Welke stappen heb je al ondernomen? Waar zie je valkuilen of belemmeringen? Hoe ziet jouw teamstructuur eruit en in welke mate zal deze structuur de werking ten goede komen?

Stap 2: een teamworkshop van één of meerdere halve dagen, waar ingegaan wordt op (uiteraard afhankelijk van de fase waarin je je bevindt):

  • Wat is onze visie op leren & opleiden? Is die helder voor heel ons team?
  • Wat is HILL en waarom willen we hiermee aan de slag?
  • Hoe kunnen we HILL concreet toepassen?
  • Welke context en ondersteuning hebben we als docententeam nodig om deze overstap succesvol te laten zijn?
  • Bepalen van verantwoordelijkheden en quick wins
  • Opzet van één of meerdere actieplannen

Stap 3: Tussentijds feedbackgesprek met jou als opleidingsmanager om jouw persoonlijke verantwoordelijkheden onder de loep te nemen en af te stemmen met de vooropgestelde noden en acties.

Stap 4: een intervisiemoment van een halve dag waarop docenten kunnen aangeven wat goed loopt en waar werkpunten liggen. Tijdens het intervisiemoment wordt ook ruimte voorzien om de status van de actieplannen op te volgen.

Als vervolg op dit professionaliseringstraject raden we onze HILL-conversations (abonnementsformule) aan voor de opleidingsmanager. Wat betreft verdieping in vaardigheden, bieden we voor heel het team (management en docenten) een Great@work-opleidingsaanbod aan.

Voor de concrete uitwerking van bepaalde HILL-actieplannen in een bedrijfscontext, kan u beroep doen op in-house consultancy en projectwerk.

Dit traject richt zich tot opleidingsmanagers én hun teams uit het (hoger) onderwijs en uit de bedrijfswereld.

Els Minner – founder van Room without a roof, overkoepelende organisatie voor De Opleidingscoach, Great@work en Het Talentenhuis.

Els is spreker, trainer, coach en manager. Als leerexpert begeleidt zij zowel onderwijs- als profitorganisaties in hun overstap naar een andere aanpak.

Deze opleiding wordt enkel in-company georganiseerd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan op maat van uw organisatie. 

Blijf op de hoogteWil je op de hoogte blijven van alle HILL-nieuwtjes? Maak je lid van onze HILL-community!
22
jun
High Impact Learning in bedrijfscontext

“Actie & kennisdeling” is één van de ...

25
mei
Top 10 Tools voor leren en samenwerken

Vorig jaar maakten wij een oplijsting van onze favoriete én ...

21
apr
The Learning Conversation

Een learning conversation is een gesprek waarin samen met een...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.