Hoe maak je van informeel leren een succes?

Hoe maak je van informeel leren een succes?

Onderzoek toont aan dat klassikale opleidingen weinig impact hebben. Als leer- en opleidingsverantwoordelijken dienen we onze focus van formele opleidingen meer te verschuiven naar vormen van informeel leren. Deze laten meer flexibiliteit toe en verhogen zelfs de impact van formele leerinitiatieven.

Informele leermomenten zijn dan ook alle manieren van leren die niet georganiseerd zijn. Ze vinden vooral vrijwillig en spontaan plaats. Een valkuil van informeel leren is dat men hierop inzet en stuurt waardoor het niet langer informeel is. Belangrijk is om de juiste context te scheppen voor informeel leren en de nodige faciliteiten aanreiken.

Maar hoe faciliteer ik informeel leren binnen mijn organisatie? Wij delen 3 tips & tricks vanuit ons gratis e-book om van informeel leren een succes te maken. 

1. Vergroot het netwerk van je werknemers

Weten bij wie je terecht kan met een probleem of vraag is een belangrijke voorwaarde voor informeel leren. Vandaar dat het vergroten van het netwerk van werknemers belangrijk is. Bied voldoende gelegenheden aan om kennis en ervaringen te delen met elkaar zoals het organiseren van een lerend netwerk, inspiratiesessies of netwerking events. Houd niet alleen de focus op interne kennisdeling: spoor mensen ook aan om externe contacten te leggen en om vervolgens met nieuwe ideeën terug te komen.

2. Leg de verantwoordelijkheid bij de werknemer zelf

Elke medewerker dient zelf de verantwoordelijkheid te nemen en voelen over zijn/haar eigen ontwikkeling. Iedere vorm van controle of verplichting vanuit de werkgever vermindert dit gevoel van verantwoordelijkheid. Informeel leren zal het beste functioneren in een organisatie die de juiste ondersteuning en hulpmiddelen beschikbaar stelt voor haar werknemers, zonder het te willen sturen en meten.

3. Integreer informele leermomenten in formele leeractiviteiten

Hoewel formele leeractiviteiten weinig impact realiseren, zijn opleidingen in veel organisaties nog steeds de meest gebruikte methode om kennis en vaardigheden aan te leren. In plaats van 100 slides in een opleiding te behandelen, kan er meer ruimte gecreëerd worden voor informele leermomenten door het inzetten op interactie rond authentieke cases en vraagstukken. Beter nog: laat werknemers zelf problemen en vragen uit het werkveld meenemen naar een training. En maak gebruik van tools en middelen die je nadien als performance support beschikbaar stelt.

Meer tips & tricks? Download dan ons gratis e-book 'Meer leerimpact in 6 stappen'. 

Op gezellige en laagdrempelige manier netwerken met andere L&D-professionals? Kom dan naar het L&D World Café & Happy Hour op 05/02/19. Door middel van onze interactieve en dynamische werkvorm nodigen we jullie uit om ervaringen te delen en samen nieuwe ideëen en inzichten op te doen.

 

 

Inschrijven nieuwsbriefSchrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!

Template error

Failed to render Razor template Portals/opleidingscoach/OpenContent/Templates/Blog2/detail.cshtml
ingscoach_OpenContent_Templates_Blog2_detail_cshtml.Execute() in c:\HostingSpaces\holoncom bvba1\x008.xtrasite.be\wwwroot\Portals\opleidingscoach\OpenContent\Templates\Blog2\detail.cshtml:line 18
No DetailTemplateSettings found

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.