Stagiaire Elisa zet haar schouders mee onder leren

Stagiaire Elisa zet haar schouders mee onder leren

Mijn eerste stageweek zit erop. Zoals verwacht kwam er tijdens de eerste week heel veel informatie op mij af, leerrijk! Al snel werd ik warm onthaald in het OC-team.

Woensdag nam ik deel aan de internal learning day met een aantal collega’s, superleuk! Inneke liet ons verschillende (online) werk- en leervormen ervaren. Dit was een perfecte gelegenheid om mezelf voor te stellen en om de andere collega’s beter te leren kennen.

Ik bundelde de geleerde werkvormen, zodat we hierop kunnen terugvallen wanneer we zelf een training geven. Een interessante werkvorm die ik heb geleerd tijdens de interne training en die ik zeker zou gebruiken ter kennismaking van de groep bij een online/offline opleiding is ‘de overeenkomsten race’. We zochten in groepjes van twee zoveel mogelijk overeenkomsten en schreven deze op. Het groepje met de meest overeenkomsten won, een echte sfeermaker!

Donderdag volgde ik een Webinar over het Workplace Learning Report van LinkedIn Learning, waarbij ik mijn inzichten terugkoppelde naar de collega’s. In de Webinar werden allerlei trends in de L&D-wereld toegelicht. Wat mij vooral is bijgebleven is dat 64% van de L&D professionals het eens zijn over het feit dat ‘leren’ is verschoven van een ‘nice to have’ naar ‘need to have’.

Wat mij vooral is bijgebleven is dat 64% van de L&D professionals het eens zijn over het feit dat ‘leren’ is verschoven van een ‘nice to have’ naar ‘need to have’.

Ik kreeg ook een snelcursus in Het L&D Business Impact Model. Soetkin legde uit dat het belangrijk is om te weten waar de reële leernoden liggen, zodat we de leerinterventies hierop kunnen afstemmen. Ik stond te kijken van de expertise die mijn collega’s met zich mee brengen, door de ettelijke jaren ervaring die ze hebben in de L&D sector. Vervolgens kreeg ik de kans om deel te nemen aan een eerste workshop met een nieuwe klant in de IT-sector. Deze klant wil aan de slag met een soft-skill programma. In deze workshop nam ik samen met Ning de noden en de uitdagingen van de klant onder de loep en bepaalden we de verdere stappen.

Ik kijk al uit naar week 10 van mijn stage, dan mag ik aan een eigen project mag werken. Ik denk eraan om een toffe training uit te werken en te presenteren aan het OC-team, spannend! Ik kijk de komende stageperiode uit naar de samenwerking met dit topteam, waar ik ongetwijfeld veel van zal bijleren.

Leen: “Elisa werd er meteen ingegooid. Het viel me meteen op dat ze zelf om feedback vraagt als ze dat nodig heeft en heel punctueel de dingen benadert. Dat is alvast een fijne start. Die planmatige aanpak is een mooie eigenschap in de rol van consultant of als je een heel gevarieerd takenpakket hebt. Ik ben alvast benieuwd wat Elisa nog voor ons in haar mars heeft de komende weken of maanden”

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
23
apr
De Opleidingscoach en "Opleidingen van de Toekomst"!

Hoe bereid je je voor op de...

16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.