Golden rules voor effectieve werkinstructies

Help mensen bij hun jobuitvoering

contacteer ons 

Golden rules voor effectieve werkinstructies

 

We schrijven werkinstructies omdat het moet” - “Werkinstructies zijn bedoeld voor audits” - “Werkinstructies zijn niet leesbaar

Herken je bovenstaande citaten? Raadpleegde je zelf al eens procedures die je niet verder hielpen bij de uitvoering van je job? Of erger: heb je zelf al procedures uitgeschreven waarvan je op voorhand wist dat ze onbruikbaar waren? 

Deze opleiding doorprikt de mythe dat werkinstructies enkel geschreven en gebruikt kunnen worden voor audits. Werkinstructies mogen maar één doel dienen: mensen helpen bij de uitvoering van hun job. Als die procedures dan toevallig ook aan alle kwaliteitsvereisten voldoen, en dus bruikbaar zijn voor audits, is dat mooi meegenomen.

"Mijn ervaring met het schrijven van werkinstructies was gelimiteerd. Door deze opleiding kreeg ik tips en tricks die zeer handig zijn en die zeker gebruikt kunnen worden op de werkvloer. We pasten de tips meteen toe op onze eigen voorbeelden, een meerwaarde om meteen te zien waar het beter kon tijdens de opleiding. Bedankt voor de verschillende inzichten!" 

 

  • Programma
  • Doelgroep
  • Trainers
  • Praktisch

Tijdens deze opleiding focussen we op de 10 vuistregels bij het uitschrijven van werkinstructies met het oog op het verhogen van de leesbaarheid en bruikbaarheid. Neem je eigen voorbeelden mee en zorg dat je tijdens de opleiding aan de slag kan gaan met het herschrijven van je eigen werkinstructies.

Aangezien deze opleiding op maat wordt aangeboden, kunnen er, afhankelijk van uw leervraag, specifieke inhoudelijke accenten worden gelegd.

Deze opleiding is een meerwaarde voor jou/je medewerkers als 

  • vakexpert;
  • L&D professional;
  • medewerker afdeling Quality;
  • HR-professional;
  • leidinggevende. 

Afhankelijk van uw concrete vraag, de gewenste inhoud, de specifieke sector, etc. schakelen we één van onze leerexperten in. Met oog voor kwaliteit gaan we voor de beste match tussen u en één van onze experten.

Benieuwd naar ons team? Leer ons kennen op deze pagina.

Deze opleiding wordt aangeboden op maat van uw bedrijf. We gaan graag met u in gesprek om samen de praktische modaliteiten (online dan wel live, datum, uur, plaats, etc.) vast te leggen.

De prijs wordt bepaald op basis van het specifieke aanbod en het aantal deelnemers.

Interesse? Contacteer ons!

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
23
apr
De Opleidingscoach en "Opleidingen van de Toekomst"!

Hoe bereid je je voor op de...

16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.