Strategisch L&D Specialist

Hét traject voor strategische én persoonlijke groei van de L&D professional.

Volgende edities :

23/04/2024
Antwerpen

Strategisch L&D Specialist

Het wordt steeds belangrijker als organisatie om sterk in te zetten op de professionalisering van learning & development binnen jouw bedrijf. Het niet vinden van geschikte mensen, de juiste mensen behouden of het herscholen van werknemers zijn slechts enkele uitdagingen waar organisaties de dag van vandaag voor staan.

Wil jij het voortouw nemen in het opzetten van een sterke L&D strategie? Voel jij je geroepen om in jouw organisatie hierin hét verschil te maken?

Kies dan voor ons allesomvattende traject tot Strategisch Learning & Development Specialist. Dit uniek professionaliseringstraject biedt jou of jouw organisatie de nodige ondersteuning, kennis en inspiratie en is een must als je wil inzetten op leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie. 

 

Exclusief voor de editie van 19/10/2023: maak als eerste kennis met ons Business Game Levenslang Leren. Als onderdeel van het leertraject nodigen we je uit op 19/10 in Technopolis, Mechelen voor de officiële lancering van ons Business Game. Meer info over het game.
 

Wat mag je verwachten van dit traject?

Het jaartraject tot strategisch L&D specialist bestaat uit verschillende onderdelen en leervormen: de opleiding L&D Fundamentals, deelname aan het L&D café (intervisie) en een persoonlijk L&D mentoringstraject. Deze onderdelen kan je ook apart aankopen, maar dit all-in jaartraject is een pak voordeliger.
Binnen de 12 maanden werk je de verschillende onderdelen af en ben je klaargestoomd om jouw organisatie te begeleiden richting een stevige L&D aanpak.

Practice what you preach; blijf zelf mee met de laatste trends en leer alle kneepjes van het L&D vak!  

 

"Dit traject bood mij als L&D professional de nodige tools, kennis en het zelfvertrouwen om door te groeien als volwaardig L&D expert." - Rudy Triki, Farm Frites

Tip:

 • Heb je interesse in dit persoonlijk L&D groeitraject, maar weet je niet of het wel inspeelt op jouw huidige noden? Zit je nog met vragen? Neem dan deel aan het gratis online infomoment.

 

 • Programma
 • Doelgroep
 • Trainers
 • Praktisch

L&D Fundamentals

Binnen deze 3 daagse opleiding gaan we actief aan de slag met jouw leer-en opleidingsvraagstukken. Hierdoor kan je vanuit een meer strategische insteek en m.b.v. hands-on tools echt impact maken op de organisatiedoelstellingen. Lees hier het uitgebreide programma.

L&D Café

Binnen het L&D café wordt er aan de hand van een interactieve werkvorm kennis uitgewisseld over verschillende L&D topics. Deelnemers bouwen verder op elkaars ervaringen, wisselen good practices uit en komen zo tot innovatieve ideeën. Op die manier ga je telkens met concrete handvaten naar huis. Lees hier meer over onze L&D cafés.

L&D mentoring

Binnen dit individueel groeitraject heb je 3 keer recht op L&D mentoring, met een ervaren L&D expert. Jouw persoonlijke mentor zal jou ondersteunen en adviseren binnen de cases of vragen die jij of jouw organisatie heeft. Zo kan je dieper ingaan op die zaken waar jouw organisatie specifiek mee worstelt. Lees hier meer over ons L&D mentoringtraject.

Deelnemers die dit strategisch L&D traject volgen, krijgen toegang tot onze exclusieve online L&D community

Deze opleiding is een meerwaarde voor iedere

 • VTO-manager
 • Talentmanager
 • Verantwoordelijke Learning & Development
 • HR-businesspartner
 • HR-medewerker
 • L&D-medewerker
 • Training/Documentation/Quality manager
 • Preventieadviseur
 • KMO-bedrijfsleider

Expert-trainers en begeleiders zijn allen senior L&D experten bij De Opleidingscoach. 

Ontdek hier ons volledig team.

 

Wanneer

Editie 2024

Het traject voor Strategisch L&D Specialist start op in februari, met de opleiding L&D Fundamentals:

 • 23/04/2024 (hele dag - Antwerpen)
 • 07/05/2024 (hele dag - Antwerpen)
 • 21/05/2024 (hele dag - Antwerpen)

Je neemt deel aan volgende L&D cafés:

 • 06/06/2024 (namiddag - Antwerpen)
 • 17/10/2024 (namiddag - Antwerpen)
 • 12/12/2024 (namiddag - Antwerpen)

Je hebt hebt recht op 3x2u L&D mentoring doorheen het jaar. Onze L&D mentor plant deze sessies samen met jou in. Het L&D professionaliseringstraject is 1 jaar geldig. Deelnemers die in februari opstarten kunnen hun L&D mentoring inplannen tot februari 2025.

Waar

 • Wanneer de opleiding fysiek plaatsvindt wordt deze georganiseerd in de kantoren van De Opleidingscoach te Antwerpen
  Van der Valk Business Center, Joe Englishstraat 54, 2140 Antwerpen.
 • De online trainingen worden voorzien van een link via e-mail. 

Prijs

De investering voor dit pakket bedraagt 4.250,- euro, inclusief toegang tot onze online L&D community.  Prijzen zijn exclusief 21% BTW. 

De Opleidingscoach is erkend opleidingsverstrekker voor de kmo-portefeuille. Neem contact met ons op om te bekijken of jouw project in aanmerking komt voor een subsidie.
 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

09
mrt
Commotie rond opleidingsplannen: hoe ervaren organisaties de verplichtingen van de arbeidsdeal?

Het is geen geheim dat niet alle organisaties even enthousiast...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.