Bekaert Deslee

“Wij waren zoekende in hoe we L&D willen uitbouwen in onze organisatie. De Opleidingscoach heeft dit denkproces gefaciliteerd en ons hierin facetten aangereikt waar we zelf nog niet aan gedacht hadden.” Lore Verkest, Talent Acquisition Specialist bij BekaertDeslee

Als producent van matrastextiel en bedbedekkingsproducten is BekaertDeslee met haar 19 locaties wereldwijd “Close to You”. 

Die internationale context brengt specifieke uitdagingen met zich mee wat betreft het leren en ontwikkelen van medewerkers. Om de “people strategy” van de organisatie te vertalen naar een strategisch L&D beleid, deed BekaertDeslee beroep op De Opleidingscoach. 

In samenwerking met De Opleidingscoach heeft BekaertDeslee een visie op leren gedefinieerd. Centraal in deze visie staat het ondersteunen van medewerkers op de werkvloer door in te zetten op “Learning Close to You” voor alle werknemers.  

Om dit te realiseren en just-in-time leren te faciliteren, werd een belangrijke functie en positie toegewezen aan L&D binnen BekaertDeslee. Door de decentrale organisatie, kozen we ervoor om in te zetten op Local L&D. Daarnaast werd Corporate L&D opgezet, aangestuurd door Chief HR officer Dirk Verly. 

“Een uitgewerkt beleid hebben we nog niet maar dankzij deze denkoefening hebben we praktische handvaten gekregen waarmee we aan de slag kunnen. Bovendien hebben we nu een beter beeld van het soort L&D profiel dat we willen aanwerven om ons L&D beleid op strategisch niveau verder uit te werken”.  

“Het aangename contact en de brede expertise van De Opleidingscoach kunnen we aanbevelen aan andere organisaties die ook op een strategische manier willen inzetten op L&D”. 

 

Wil je ook anticiperen op nieuwe uitdagingen en veranderingen in de business? Heb je nood aan een nieuwe kijk op je opleidingsbeleid?

Als strategische L&D partner ondersteunen wij jou om meer impact te creëren op de bedrijfsresultaten.

Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte op maat van jouw organisatie.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
23
apr
De Opleidingscoach en "Opleidingen van de Toekomst"!

Hoe bereid je je voor op de...

16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.