Onze visie op leren

Onze visie op leren

Leren vindt niet altijd plaats in een opleiding en opleiding is lang niet het enige middel om mensen te laten leren. Leren is een proces dat via bewustwording en fasen in bekwaamheid uiteindelijk leidt tot gedragsverandering

Om het geleerde in de praktijk te kunnen toepassen, zijn daarom meerdere leerinitiatieven en -momenten nodig. Een klassikale opleiding kan één van deze initiatieven zijn, maar dit is niet voldoende om de geleerde vaardigheden/kennis te verankeren binnen de eigen job of organisatie. 

Om leren echt te laten renderen beschouwen wij een visie op leren die gedragen wordt in de gehele organisatie als cruciale factor. Vanuit een visie op leren wordt vervolgens de vertaalslag gemaakt naar een variëteit aan leeroplossingen. Die leeroplossingen zijn geen geïsoleerde initiatieven maar een onderdeel van de werkplek en van de brede organisatiestrategie.

 

“You cannot have a learning organisation without a shared vision. 
A shared vision provides a compass to keep learning on course when stress develops.” - Peter Senge


Inschrijven nieuwsbriefSchrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
25
mei
Top 10 Tools voor leren en samenwerken

Vorig jaar maakten wij een oplijsting van onze favoriete én ...

21
apr
The Learning Conversation

Een learning conversation is een gesprek waarin samen met een...

25
mrt
De kracht van content curatie voor L&D

Tussen het moment van de leernood en de effectieve oplossing gaan...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.