Onze visie op leren

Onze visie op leren

Leren staat niet noodzakelijk gelijk aan opleiding en training. Leren vindt niet altijd plaats in een opleiding en opleiding is lang niet het enige middel om mensen te laten leren. Ons uitgangspunt is gericht op ervaringsgericht leren en het kunnen toepassen van het geleerde in de praktijk. Leren is op te vatten als een proces dat via bewustwording en fasen in bekwaamheid uiteindelijk leidt tot gedragsverandering.

Wij geloven er daarom sterk in dat kennis enkel kan verworven en behouden worden d.m.v. meerdere leerinitiatieven en -momenten. Een klassikale opleiding kan één van deze initiatieven zijn, maar dit is niet voldoende om de geleerde vaardigheden/kennis te verankeren binnen de eigen job of organisatie. Belangrijk is om de juiste mindset en attitude te creëren opdat leren en hierdoor een lerende organisatie mogelijk gemaakt wordt.

“You cannot have a learning organisation without a shared vision. 
A shared vision provides a compass to keep learning on course when stress develops.” - Peter Senge

Inzetten op leren en kennis draagt bij aan de wendbaarheid en efficiëntie van organisaties. In tijden van digitalisering en continue verandering dienen zowel organisaties als medewerkers in te staan voor (het stimuleren van) levenslang leren. 

Om leren echt te laten renderen beschouwen wij een visie op leren die gedragen wordt in de gehele organisatie als cruciale factor. Vanuit een visie op leren wordt vervolgens de vertaalslag gemaakt naar een variëteit aan leeroplossingen.


Inschrijven nieuwsbriefSchrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
26
sep
Strategisch aan de slag met een interne academie

Het opzetten van een interne academie is niet louter een...

08
aug
Must reads voor elke L&D professional

Als leergierige L&D professionals houden we van boeken die de...

11
jun
INTERVIEW WITH PATTI SHANK: MANAGING MEMORY FOR DEEPER LEARNING

Patti Shank is a workplace learning expert, instructional...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.