Onze visie op leren

Onze visie op leren

Leren vindt niet altijd plaats in een opleiding en opleiding is lang niet het enige middel om mensen te laten leren. Leren is een proces dat via bewustwording en fasen in bekwaamheid uiteindelijk leidt tot gedragsverandering

Om het geleerde in de praktijk te kunnen toepassen, zijn meerdere leerinitiatieven en -momenten nodig. Een klassikale opleiding kan één van deze initiatieven zijn, maar dit is niet voldoende om de geleerde vaardigheden/kennis te verankeren binnen de eigen job of organisatie. 

Om leren echt te laten renderen beschouwen wij een visie op leren die gedragen wordt in de gehele organisatie als cruciale factor. Vanuit een visie op leren wordt vervolgens de vertaalslag gemaakt naar een variëteit aan leeroplossingen. Die leeroplossingen zijn geen geïsoleerde initiatieven maar een onderdeel van de werkplek en van de brede organisatiestrategie.

 

“You cannot have a learning organisation without a shared vision. 
A shared vision provides a compass to keep learning on course when stress develops.” - Peter Senge


Inschrijven nieuwsbriefSchrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
26
nov
Must listens voor elke L&D professional

Als leergierige L&D professionals houden we van kritische...

29
okt
Leren is veranderen. Veranderen is leren.

In partnership met VOV lanceerden we dit najaar een lerend...

26
sep
Strategisch aan de slag met een interne academie

Het opzetten van een interne academie is niet louter een...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.