De Opleidingscoach en

De Opleidingscoach en "Opleidingen van de Toekomst"!

Wist je dat De Opleidingscoach een sleutelrol speelde in het innovatieve project "Opleidingen van de Toekomst"? In samenwerking met 12 bedrijven heeft de Taborgroep opleidingen ontwikkeld die gericht zijn op het versterken van soft skills, met de steun van Europa WSE. Het project focust zich op vier belangrijke domeinen: omgaan met diversiteit, interdisciplinair samenwerken, adaptief vermogen en impactvol leiderschap. Soraya Vreye, leerexperte bij De Opleidingscoach, begeleidde de groep in het ontwikkelen van krachtige leerdoelen, brainstormsessies over inspirerende werkvormen en het creëren van een impactvolle learning journey.

Waarom “opleidingen van de toekomst”? Het beheersen van soft skills is een belangrijke futureproof vaardigheid in een omgeving die snel verandert;

  • De jobs van morgen vereisen impactvolle leiders met moderne vaardigheden. Dit houdt onder andere in het herkennen van talent, het ontwikkelen van gespreksvaardigheden, het stimuleren van gedeeld leiderschap en het integreren van kennismanagement in leiderschapspraktijken.
  • De toenemende diversiteit op de werkplek vereist essentiële vaardigheden voor effectieve samenwerking in diverse teams. Dit omvat niet alleen begrip en respect voor verschillen, maar ook het vermogen om diversiteit als een kracht te benutten.
  • Interdisciplinair samenwerken wordt steeds meer gevraagd in moderne werkomgevingen. Vooral leiders die kunnen bemiddelen in conflicten en deze efficiënt kunnen oplossen, zijn van onschatbare waarde.
  • Een sterk adaptief vermogen is  onmisbaar in de huidige werkcontext. Het identificeren van sociale of ecologische uitdagingen en het samenstellen van innovatieteams stimuleren bijvoorbeeld het innovatief vermogen van een organisatie.

Al deze opleidingen zijn vrij te verkrijgen, neem zeker een kijkje via https://www.taborgroep.be/nl/soft-skills/#banner

 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
23
apr
De Opleidingscoach en "Opleidingen van de Toekomst"!

Hoe bereid je je voor op de...

16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.