Jezelf en je medewerkers ontwikkelen: a never ending story

Jezelf en je medewerkers ontwikkelen: a never ending story

Zoals Nelson Mandela ooit zei: “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

Zelf geloof ik hier heel sterk in en hier stopt het voor mij niet. Leren en ontwikkelen stopt (gelukkig) niet bij het afronden van je studies. We leven in een maatschappij waarin levenslang leren en ontwikkelen centraal staat. Kennis is gelijk aan macht in deze kenniseconomie. Werkgevers hebben er dus veel baat bij om in te zetten op continu leren. Als organisatie geef je zo het signaal dat je medewerkers een belangrijke schakel zijn en dat er ruimte is voor persoonlijke groei. Ook individuele medewerkers ondervinden veel voordeel bij levenslang leren: je eigen kennis en inzicht verruimen werkt enorm motiverend. Belangrijk is wel dat de werkgever ook ruimte biedt aan de medewerkers om hiermee te experimenteren.

Het was voor mij dus een uitgemaakte zaak om levenslang leren mee te stimuleren. Zo kwam ik bij De Opleidingscoach terecht. Mijn eigen visie over leren en ontwikkelen, en het focussen op het creëren van de juiste context sluiten sterk aan bij de visie van De Opleidingscoach. Na enkele weken in dienst, ben ik er nog steeds in overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Afgelopen weken heb ik mij in verschillende projecten verdiept. Mijn collega Soetkin en ik begeleidden een klant bij de implementatie van het HILL-model, met specifieke aandacht voor hybride leren. Hybride leren staat voor het inbouwen van een combinatie van verschillende on- en offline leervormen. Het is dus geen goed idee om als organisatie enkel in te zetten op het aanbieden van e-learnings; dat zorgt voor een laag leerrendement. Om leren te laten renderen, is een combinatie van verschillende leervormen nodig. Mijn ervaring leert dat niet alle organisaties zich daar even bewust van zijn.

"Het is dus geen goed idee om als organisatie enkel in te zetten op het aanbieden van e-learnings; dat zorgt voor een laag leerrendement. Om leren te laten renderen, is een combinatie van verschillende leervormen nodig."

Daarnaast ondersteun ik mijn collega Tim bij een project in een ziekenhuis. Ook in deze opdracht staat levenslang leren centraal. We halen de leerbehoeften van nieuwe medewerkers en van medewerkers die al langer in dienst naar boven.

De afgelopen weken volgde ik ook een aantal workshops en inspiratiesessies. Mijn collega Els organiseerde een L&D café waarin deelnemers samen sparren en kennismaken met het HILL model. Ik ondervond hier aan de lijve wat de kracht van intervisie kan zijn: leren van en met elkaar. Collega Corinne organiseerde dan weer een lerend netwerk bij de uitzendsector. Opnieuw ervaarde ik de kracht van intervisie. Bovendien leerde ik voor welke uitdagingen deze sector staat en hoe wij hen, vanuit onze expertise, kunnen begeleiden. We ondersteunen hen in het bijscholen van kandidaten die nét niet de norm halen en in efficiënte en effectieve outsourcing.

Graag wil ik mijn collega’s bedanken voor het warme onthaal en de kansen die ik tot nu toe heb gekregen. Ik ben bij De Opleidingscoach in een zeer gedreven team terecht gekomen waarin authenticiteit en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Mijn persoonlijke groei wordt bijvoorbeeld opgevolgd door mijn persoonlijke talentencoach, op die manier word ik steeds uitgedaagd om mezelf te blijven ontwikkelen.
 

Daag jij jezelf uit om te blijven ontwikkelen? Maak tijd voor het me-time pakket! 
 

De komende weken verdiep ik mij verder in (digitale) onboarding, remote leadership, het opstellen van werkinstructies, psychologische veiligheid, etc. Waar ik het hardste naar uitkijk is mezelf te ontwikkelen als HILL-expert, omdat dit sterk resoneert met mijn eigen visie op leren. Bovendien kijk ik ernaar uit om deze visie over te dragen naar onze klanten. Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel groeipotentieel is bij vele organisaties en dat wij hierbij een meerwaarde kunnen betekenen.

Tot snel?
Sofie

Leer Sofie beter kennen via Linkedin! 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

09
mrt
Commotie rond opleidingsplannen: hoe ervaren organisaties de verplichtingen van de arbeidsdeal?

Het is geen geheim dat niet alle organisaties even enthousiast...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.