Power skills voor bevlogen en energieke medewerkers.

Power skills voor bevlogen en energieke medewerkers.
Vandaag én morgen.

 

Een context voor 'greatness'@work

Als werknemers handvaten krijgen waardoor ze elke dag positief en met goesting aan de slag gaan, dan heeft dit een grote impact.  Niet alleen op hen zelf, maar ook op de organisatie.

Bedrijven met ‘greatness’@work, creëren hiervoor juiste context: een context waarin medewerkers zich ondersteund en versterkt voelen om continu bij te leren, initiatief en verantwoordelijkheid op te nemen. Een omgeving waar goed leiderschap, een toekomstgerichte werkorganisatie en evenwichtige balans centraal staan.

Met Great@work® creëer je enthousiaste medewerkers die hun ontwikkeling in eigen handen nemen en die persoonlijk willen en kunnen bijdragen aan de groei van de organisatie.

Bekijk hieronder ons opleidingsaanbod of contacteer ons voor meer advies. 

 

Great@work® staat voor:

Werkbaar werk – Employability – Groei – Enjoyability – Stimulans – Future skills – Groepsdynamiek – Ownership – Energie – Levenslang leren – Employer Branding – Human Capital Management – Retentie – Ontplooiing – Duurzame inzetbaarheid – Motivatie – Positiviteit

 

Ga je graag in gesprek over Great@work®?

Stel ons al jouw vragen rond omgaan met verandering, veerkracht & leiding geven vanop afstand via learning.conversations@opleidingscoach.be en wij connecteren graag en gratis met jou. Meer info

 

Download hier jouw personaliseerbare Great@work®-postkaart! 

Wil je jouw collega, jouw teamleden of iemand uit jouw netwerk een complimentje of een persoonlijke wens toesturen? Download hier onze digitale Great@work®-postkaart, voeg er een persoonlijke boodschap aan toe en download je kaart zodat je ze onmiddellijk kan uitsturen! Ben je grote fan van onze postkaarten en ontvang je graag de originele papieren versies, geef ons dan een seintje

                   Wat houdt Great@work concreet in?

Wat houdt Great@work concreet in?

Consulting & advies

Hoe zorg je nu voor die 'Great@work®'-context? Welke veranderingen kan je als bedrijf doorvoeren om dit na te streven?

Onze Great@Work®-consultants nemen jouw organisatie onder de loep en adviseren je op vlak van bedrijfsstructuur, leadership, HR, learning & development,... om jouw werkomgeving nog meer een Great@work®-drive te geven. 

Contacteer ons voor meer info

Workshops & opleidingen

De Opleidingscoach biedt een pakket aan (online) opleidingen, workshops en activiteiten aan die te maken hebben met 'greatness' @work. 

  • Wil je jouw medewerkers graag aantrekken, ondersteunen én aan boord houden met een aanbod aan power skills?
  • Verdienen zij extra opleiding of individuele begeleiding zodat ze sterker in hun schoenen staan en meer impact kunnen creëren? 
  • Wil je jouw leidinggevenden aanleren hoe ook zij door hun Great@work®-leadership het voortbestaan van uw organisatie kunnen garanderen? 
  • Maak je hier graag snel werk van?

Great@Work® is de oplossing!

Bekijk hieronder en in onze kalender de Great@work®-thema's. 

 

Volledige ontzorging

Great@work® staat er ook voor dat de activiteiten die je als bedrijf wenst te organiseren, op vlak van coördinatie van een leien dakje loopt. Je kan op een snelle en professionele manier een totaalpakket aan jouw medewerkers aanbieden door beroep te doen op onze coördinatie- en administratiediensten. Je maakt een keuze uit de gewenste thema's en betaalt één vast bedrag per deelname. Zo garanderen wij dat je een duidelijk zicht hebt op de kostprijs van opleiding en begeleiding.

Kortom: Great@work® is een totaalpakket aan workshops en begeleiding met één aanspreekpunt voor de coördinatie en administratie.

Bekijk hieronder ons aanbod in thema's en vraag vrijblijvend een offerte aan op maat van uw organisatie. 


PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

De wereld verandert razendsnel. Om vooruit te gaan en continu bij te blijven, is een andere manier van denken nodig.  In deze training leren we je hoe je een groeimindset kunt ontwikkelen. Voortaan zie je alternatieven en opportuniteiten in je uitdagingen. Een groeimindset is de sleutel tot verandering, meer betrokkenheid, innovatie & succes! Kom proeven van onze aanpak.

Werken en leven vanuit je talenten geeft een ongelooflijke energie en drive en is daarom de beste remedie tegen burn-out en stress. In deze workshop nemen we (jouw) talenten onder de loep zodat je er snel mee aan de slag kan.

 

Als je kan werken vanuit zelfregie en ownership, dan geeft dat veel voldoening.

Je staat aan het stuur van je eigen ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid. En dat zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat. Je neemt verantwoordelijkheid op als er iets misgaat,  leert proactief werken, ziet  veranderingen aankomen en weet daar op de juiste wijze op in te spelen. Als je dit goed doet, gaan er deuren voor je open!

PERSOONLIJK WELZIJN

Energie hebben is onder andere een samenspel van voeding, beweging en slaap. Tijdens deze workshop inspireren we jou via 10 basisprincipes om je energie te boosten. We gaan de buitenlucht in en je krijgt actieve oefeningen. Bij elk principe kijken we of je dit al toepast en hoe je hier verder mee aan de slag kunt. Tot slot maken we samen een  totaal actieplan voor meer energie, voor een (werk)dag in balans!

In deze workshop krijg je inzicht in jezelf, je manier van werken en je optimale productiviteitsritme.  Aan de hand van allerlei opdrachten en oefeningen ontdek je ook hoe het brein werkt, zodat je leert om je makkelijker te focussen en om te gaan met prikkels.

Het effect?  Je zal niet meer afgeleid raken, een goeie balans vinden tussen focus en voortdurende bereikbaarheid en veel meer gedaan krijgen op een dag!

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan veranderingen. Door je veerkracht te verhogen kan je beter omgaan met stress. Werken aan onze veerkracht zorgt voor minder burn-out, gezondheidsklachten, verzuim, lagere performantie, ...

COMMUNICATIE

Een goede communicatie is cruciaal voor een goede samenwerking. Dit geldt zowel voor communicatie onder collega's, als met klanten of leidinggevenden. In deze opleiding leer je je bewust te worden van jouw persoonlijke communicatiestijl en leer je deze te begrijpen. Daarnaast krijg je ook meer inzicht in de voorkeursstijlen van anderen. De kwaliteit van de communicatie versterkt zienderogen door meer begrip te hebben voor jouw communicatiepartner. Tijdens deze intensieve dag, geven we je concrete handvaten om hier meer inzicht in te krijgen en bepaalde frustraties die je voelt in het samenwerken met anderen, te keren!

Tijdens deze opleiding oefenen we de communicatievaardigheden in de dagelijkse omgang met (interne en externe) klanten, collega's, leveranciers, ... We trainen niet alleen de basisvaardigheden, maar ook de gesprekken met moeilijke en agressieve klanten.
Met nieuwe kennis en handvaten op zak, sta jij voortaan garant voor klantvriendelijke communicatie en kwaliteitsvolle dienstverlening!  

Het is niet altijd evident om de groei van medewerkers te laten samenvallen met de noden van de business. Absoluut niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk! Tijdens deze sessie geven we je concrete, bruikbare tips die je kunnen helpen bij het voeren van groeigesprekken waarbij de noden van het werk en de goesting van de medewerker zo goed mogelijk op elkaar afgestemd kunnen worden. En zo zorg je dat het werk goed gedaan wordt, doelen gerealiseerd worden en dat je passende uitdagingen biedt die aansluiten bij de talenten en ambities van je medewerkers. 

LEIDINGGEVEN

Als leidinggevende wordt van jou verwacht dat je samen met je team naar succes kan toewerken. Hier komt heel wat bij kijken: je team kunnen motiveren door aandacht te hebben voor de talenten van elk teamlid, constructief feedback geven, transparante en gedragen doelstellingen uittekenen, het evalueren van de teamleden,… Het gaat hier dus echt over peoplemanagement skills die elke leidinggevende aan het begin van zijn leiderschapsverhaal in zijn rugzak moet kunnen steken. Leer in deze opleiding de kneepjes van het vak!

Elk individu is uniek, getekend door enorme sterktes en ontwikkelingspunten. Jouw rol als leidinggevende bestaat er uit om elk uniek teamlid te ondersteunen om de beste versie van zichzelf te worden in het team. Coaching is dus een onmisbare competentie geworden voor leidinggevenden.

In deze praktijkgerichte opleiding krijg je handvaten mee om de uniciteit van elk teamlid te ontdekken en te ondersteunen. Zo mondt coachend leidinggeven rechtstreeks uit in straffe prestaties!

Gefeliciteerd! Je bent gevraagd om leiding te gaan geven. Je promotie van expert naar teammanager is een feit. Maar hoe neem je die nieuwe verantwoordelijkheden en opdrachten goed op?  In deze training leer je loskomen uit je expertenrol en  hoe je  – zonder je eigen gezag te ondermijnen - met een team omgaat, invloed uitoefent en jezelf aanstuurt. We leren je de valkuilen van leidinggeven aan ex-collega’s en hoe je als leidinggevende kunt groeien.

TEAMWERKING

In deze interactieve workshop bekijken we wat de kracht van een sterk team is en hoe ieder van ons individueel hier zijn steentje toe kan bijdragen. We gaan de slag met onze kerncompetenties, valkuilen, allergieën en uitdagingen. Na het volgen van deze opleiding ga je jezelf en de mensen rondom jou beter kunnen inschatten en appreciëren. Deze kennis zal je zowel thuis als op het werk nog handig van pas komen. 

Samenwerken in een team kan iets fantastisch zijn: niets geeft meer voldoening dan een doel bereiken én dit samen te hebben gedaan. Maar het loopt niet altijd van een leien dakje, samenwerken kan soms zeer frustrerend zijn. En dit komt omdat een team bestaat uit individuen met elk zijn persoonlijke voorkeuren, sterktes en valkuilen. En als je dat samen brengt, merk je al snel dat bepaalde individuen heel goed kunnen samenwerken en anderen meer moeite hebben.

Wil je graag jouw team beter begrijpen? Laat ons samen aan de slag gaan en als team inzoomen op jullie sterktes.  Het doel? Nog beter samenwerken!

In deze workshop leren we jou en je team wat jobcrafting voor het team precies is. We leren je hoe je jobs kan 'boetseren' op maat van je medewerkers én hoe je een optimalere samenwerking op basis van ieders talenten kan creëren. Wil je een positieve boost geven aan je team en talentgedreven gaan werken? Dan is teamcraften de ideale basis!  

FUTURE PROOF WERKEN

De wereld verandert razendsnel. Social media, smart devices, augmented en virtual reality, zelfrijdende auto’s, een virtuele assistent in de huiskamer… Ben jij al ‘vlot digitaal’? Ben je overtuigd van het nut van een nieuwe webtool? Maak je al makkelijk gebruik van social media en social collaboration tools op de werkvloer? Nog niet helemaal? Neem dan deel aan deze praktische workshop. Je gaat aan de slag met eigen device (gsm of tablet) en leert werken met een aantal basistools, die je zowel privé als in je werkomgeving kunt inzetten.

Nieuwe technologie, jobs van de toekomst? Met deze training pak jij een digitale voorsprong! 

Het Nieuwe Werken is een combinatie van verschillende elementen: werken waar en wanneer je wilt, een (infra)structuur die daarop is afgestemd, structureel bereikbaar zijn en coachend leidinggeven. Als jouw bedrijf hiermee van start gaat, betekent dit een serieuze uitdaging. In deze training geven we je tips & tricks om dit succesvol op te zetten: van het uitwerken van een afsprakenkader, tot het kiezen van de juiste werkplek bij het werk dat er moet gebeuren. Een workshop over vertrouwen, engagement en het inzetten van de juiste succesfactoren. 

Digitale tools zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijks werkomgeving. Maar lang niet iedereen kent alle mogelijkheden om ze efficiënt in te zetten. In deze cursusdag leer je hoe je digitale tools voor jou kan laten werken.  We vertrekken van drie belangrijke pijlers in timemanagement - kiezen, plannen en organiseren -, en laten je zien met welke nieuwe en gratis digitale tools je slimmer kunt werken en heel wat kostbare tijd kunt besparen. Tijdens deze praktische sessie krijg je heel wat direct toepasbare tips en adviezen.  Voortaan heb je meer  grip op je tijd en je taken.

Heb je soms het gevoel dat je om de oren wordt geslagen met de zoveelste verandering die geïntroduceerd wordt? Hunker jij soms naar een rust-moment, wat stabiliteit? In deze workshop krijg je inzichten in waarom we het soms moeilijk hebben met verandering en welke stadia we vaak door moeten alvorens we die verandering kunnen omarmen. We ontdekken samen wat we kunnen doen om die weerstand te verminderen. Je zal dus zeker uitgedaagd worden om op een andere manier naar die veranderingen te kijken!

Veranderingen zijn niet weg te denken binnen organisaties. En als leidinggevende zit je vaak in een moeilijke positie wanneer de zoveelste verandering doorgevoerd wordt: enerzijds onderga je beslissingen die in het hoger management genomen worden, anderzijds dien je je team te enthousiasmeren voor deze veranderingen.

Tijdens deze dagtraining ontdekken we hoe het komt dat mensen het vaak moeilijk hebben met veranderingen en krijg je een kader mee dat je kan helpen om jouw team zo goed mogelijk te begeleiden in veranderingsprocessen, met het oog op het succesvol eigen maken van deze veranderingen.

Inschrijven nieuwsbriefSchrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!

Ook zij kiezen voor de Opleidingscoach

31
mrt
Me-time: creëer preventief draagkracht voor stressvolle situaties.

Coaching is een krachtige manier om medewerkers in beweging te...

10
mrt
Stagiaire Elisa zet haar schouders mee onder leren

Mijn eerste stageweek zit erop. Zoals verwacht kwam er tijdens de...

10
feb
Hybride leren voor meer leerwinst

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, komt hybride...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.