GREAT@Work

GREAT@Work

Great@work staat voor bevlogen medewerkers die hun persoonlijke ontwikkeling in eigen handen nemen en die persoonlijk willen en kunnen bijdragen aan de groei van de organisatie.

Opdat medewerkers zich goed in hun vel zouden voelen, hun werk efficiënt zouden doen én een meerwaarde zouden betekenen voor het bedrijf, dient de juiste context te worden gecreëerd. Bevlogen medewerkers die initiatief nemen, zijn medewerkers die vertrouwen krijgen van hun collega's en leidinggevenden. Ze krijgen dan ook de autonomie om zich bij te scholen in thema's die van hen een 'betere' medewerker maakt.

                                       “Great@work: integrating employability and enjoyability

                                                             for great individuals, teams and organisations."Wat houdt Great@work concreet in?

Wat houdt Great@work concreet in?

Workshops & begeleiding

De Opleidingscoach biedt een pakket aan opleidingen, workshops en activiteiten aan die te maken hebben met 'greatness' @work. Ons aanbod bestaat uit leer-, sport- en teambuildingsactiviteiten - u kiest als bedrijf die thema's die vandaag voor uw medewerkers het meest interessant zijn. U kan ervoor opteren om uw intern aanbod jaarlijks te wijzigen.

Volledige ontzorging van coördinatie en administratie

Great@work staat er ook voor dat de activiteiten die u als bedrijf wenst te organiseren, op vlak van coördinatie van een leien dakje loopt. U kan op een snelle en professionele manier een totaalpakket aan uw medewerkers aanbieden door beroep te doen op onze coördinatie- en administratiediensten. U maakt een keuze uit de gewenste thema's en betaalt één vast bedrag per deelname. Zo garanderen wij dat u een duidelijk zicht heeft op de kostprijs van opleiding en begeleiding.

Kortom: Great@work is een totaalpakket aan workshops en begeleiding met één aanspreekpunt voor de coördinatie en administratie.

Verdienen uw medewerkers extra opleiding en begeleiding?

Wilt u hier snel en efficiënt werk van maken?

GREAT@work is de oplossing!

Bekijk hieronder ons aanbod in thema's en vraag vrijblijvend een offerte aan op maat van uw organisatie. 


PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Als mensen wat onzeker zijn of 'vastzitten in hun cocon', dan gaan ze niet vooruit. Tijdens deze workshop leren we hen meer over de groeimindset, zodat ze opnieuw alternatieven en opportuniteiten zien in hun uitdagingen.

Bekijk de opleiding Groeimindset in ons open aanbod.

Werken en leven vanuit je talenten geeft een ongelooflijke energie en drive en is daarom de beste remedie tegen burn-out en stress. In deze workshop nemen we (jouw) talenten onder de loep zodat je er snel mee aan de slag kan.

 

Jobcraften is letterlijk je job 'boetseren' op maat van waar jij goed in bent. Het doel ervan is om je motivatie en welbevinden op je werk te optimaliseren. Aarzel niet om je collega's mee te laten boetseren, des te groter wordt de dynamiek!

Als mens hebben we het allemaal wel eens moeilijk, ook al leven we te midden van behoorlijke welvaart. Inzicht krijgen in hoe onze mentale flexibiliteit wordt beïnvloedt én welke acties je kan ondernemen, kunnen voor een verhoogde psychologische flexibiliteit zorgen.


 

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan veranderingen. Door je veerkracht te verhogen kan je beter omgaan met stress. Werken aan onze veerkracht zorgt voor minder burn-out, gezondheidsklachten, verzuim, lagere performantie, ...

Bekijk de opleiding Veerkracht in ons open aanbod.

PERSOONLIJKE EFFICIËNTIE

In de workshop timemanagement leer je inzicht krijgen in jezelf, je manier van werken en je optimale productiviteitsritme. Aan de hand van allerlei opdrachten en oefeningen helpen we je om tot persoonlijke inzichten te komen op vlak van je tijdsbeheer.

Bent u op zoek naar meer orde en structuur in uw e-mails? Dan is efficiënt outlookgebruik zeker iets voor u. U leert alle handige Outlook-functionaliteiten kennen zodat u er een beter    e-mailmanagement op na houdt. Gedaan met dat stressgevoel bij het opstarten van uw mailbox!


In de specifieke opleiding Excel macro's leert u kennis maken met macro's, macro's uitvoeren, werken met de editor, variabelen en constanten, programma-structuren, het objectmodel van Excel, foutafhandeling en verschillende formulieren.

Kan u al aardig overweg met Excel? Maar heeft u soms het gevoel 'dat moet toch sneller of beter kunnen'? Tijdens deze opleiding vliegen de excel tips en tricks u om de oren. Op één dag tijd versterkt u uw efficiëntie en productiviteit.

PERSOONLIJK WELZIJN

Mindfulness helpt mensen in organisaties om beter om te gaan met de druk en onvermijdelijke stress in werksituaties. Het doel is om werkstress te verminderen door een afwijzende houding tegenover onprettige gevoelens en gedachten te veranderen.

Je vreest dat je burn-out nog heel lang gaat duren en je misschien nooit meer zal herstellen. Herkenbaar? Wat als er een simpel stappenplan zou zijn dat je zou helpen herstellen van je burn-out én je leven weer in balans zou brengen?

Dat onze voeding een impact heeft op ons energielevel en daardoor dus op ons performantieniveau, dat staat buiten kijf. In deze workshop leer je welke voeding gezond is, hoe je het makkelijk kan klaarmaken en welke ingrediënten kunnen bijdragen tot een gebalanceerd energielevel.

KLANTGERICHTE COMMUNICATIE

Tijdens deze opleiding wordt er geoefend op basis-vaardigheden in de dagelijkse omgang met (interne en externe) klanten, collega's, leveranciers, ... Er wordt uitgegaan van het feit dat een kwaliteitsvolle dienst-verlening samengaat met een positieve klant-vriendelijke ingesteldheid.

 

Klantgerichte organisaties bieden hun klanten net altijd dat ietsje meer dan wat de klant verwacht. Enthousiaste medewerkers, maken ook, enthousiaste klanten. U gaat mee nadenken met de klant en u voelt zich betrokken om de klant verder te helpen.

 

Iedereen heeft wel eens te maken met een 'moeilijke' klant. Maar wat maakt dat een klant moeilijk doet? Tijdens deze opleiding verwerf je inzicht in het gedrag van lastige en agressieve klanten. Je leert ook hoe jij zelf impact hebt op dat gedrag en hoe je best kan reageren in verschillende situaties.

INTERPERSOONLIJKE COMMUNICATIE

Waarderend samenwerken en communiceren als medewerker gaat verder dan feedback geven. Cruciale elementen zijn vertrouwen hebben in elkaar, openheid, authenticiteit en inzetten op sterktes. Waarderend samenwerken is geen skill, maar een manier van werken.

Deze opleiding geeft je een grondige basis mee in het voeren van feedback-gesprekken en waarderingsgesprekken. Je leert het belang van een referentiekader, authenticiteit en de kracht van het positieve.

Moeilijke klanten worden soms ook verbaal agressief. In deze opleiding leer je omgaan met verbaal agressieve klanten: Hoe reageer je best? Waar houdt je rekening mee? En hoe kan ik agressie vermijden?

In deze opleiding krijgt u een beperkte theoretische benadering en vooral praktische benadering rondom verbale en fysieke agressie. Wat is agressie, hoe werkt het en hoe herkennen we het? Tijdens de opleiding leren we u 1 universele aanpak op alle soorten agressie.

SPORT EN BEWEGING
@WORK

Yogapauzes helpen werknemers om op een zeer efficiënte manier lichaam en geest te herbronnen. Yoga@work combineert laagdrempelige oefeningen en eenvoudige ontspannings-oefeningen.

Sporten is heel gezond voor je lichaam! Waarom beginnen we niet samen met collega's allemaal aan start-to-run@work? Met meer beweging, gezonde buitenlucht, je collega's en een goede coach hou je je lichaam fit en heb je meer energie en plezier in je werk.

Wandel dankzij een uitgekiend wandelschema tijdens de lunch gezellig samen met collega's. Een gezonde sport, toegankelijk voor iedereen. Met start-to-walk en een aangepast schema kun je naar jouw persoonlijk doel toewerken.

CHANGE

Binnen veranderingstrajecten zit je als manager vaak in een dubbele rol: enerzijds onderga je de beslissingen die in het hoger management werden genomen, anderzijds dien je je team te enthousiasmeren voor deze veranderingen. Leer in deze opleiding het belang van jouw rol kennen!

In deze workshop krijg je inzichten in hoe je met verandering kan om-gaan, maar ook in hoe het komt dat veranderingen ons soms 'tegenhouden'. Wat maakt dat we weerstand hebben en hoe kunnen we weerstand verminderen/vermijden?

LEIDINGGEVEN

Waarderend leidinggeven gaat verder dan enkel waarderende gesprekken voeren. Een waarderende context creëren vraagt om een aangepaste leiderschapsstijl. In deze opleiding leer je het belang kennen van authenticiteit, openheid en echte feedback.

Als leidinggevende wordt van jou verwacht dat je samen met je team naar succes kan toewerken. Het is belangrijk dat jij je team kan motiveren, dat je hen kan ondersteunen en dat je de projecten binnen het team optimaal kan organiseren. Leer in deze opleiding de kneepjes van het vak!

Als teamleader kan je meer inzicht krijgen in de werking van je team door dieper in te gaan op de voorkeurs-gedragsstijl van ieder individu. Deze workshop biedt je meer inzichten in de samenstelling van je team en in hoe je samen met hen een nog betere samenwerking kan bewerkstelligen.

De LIFO®-kleuren bieden een makkelijke taal om als team nog optimaler te gaan samenwerken. De kleuren bieden inzicht in de verschillende gedragsstijlen en in hoe je je communicatie op de verschillende stijlen kan aanpassen.

TEAMWERKING

Hoe beter je je collega's kent, hoe beter je kan samenwerken. Aan de hand van de LIFO®-kleuren zoomen we als team in op de samenstelling en de sterktes van het team; Het doel? Nog beter samenwerken!

Welke rol speel jij in het team? Hoeveel engagement verwachten jullie als teamleden van elkaar? En hoe wordt een nieuw teamlid onthaald? 'Jouw rol in het team' wordt in deze workshop onder de loep genomen. Hiervoor baseren we ons op de 10 belangrijkste (en fundamenteel menselijke) basisnoden.

In deze workshop leer je als leidinggevende om vanuit de '10 basisnoden' (die fundamenteel menselijk zijn) met een andere bril te kijken naar het samenleven en - werken in een team. Je leert ook wat de impact is op je optimale teamwerking als niet voldaan wordt aan een aantal van deze basisnoden.

In deze workshop leren we jou en je team wat jobcrafting voor het team precies is. We leren je hoe je je job kan 'boetseren' op maat van je talenten én hoe je een optimalere samenwerking op basis van ieders talenten kan creëren. Teamcraften vormt de basis voor talentgedreven werken!

Inschrijven nieuwsbriefSchrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!

Ook zij kiezen voor de Opleidingscoach

19
feb
Pre- & Onboarding met duurzaam resultaat

Alles wat je wilt weten over het organiseren, faciliteren en...

27
jan
L&D meets ADKAR

Wat is de rol van L&D binnen veranderingstrajecten? Hoe komt...

26
nov
Must listens voor elke L&D professional

Als leergierige L&D professionals houden we van kritische...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.