Alpro en Danone

Alpro en Danone gaan aan de slag met High Impact Learning

“In de voedselindustrie is inzetten op leren en ontwikkelen van medewerkers cruciaal.  De wettelijke vereisten zorgen ervoor dat onze mensen zich steeds moeten bijscholen. Tot voorheen focusten we voornamelijk op het organiseren en geven van opleidingen, maar we botsten op de limieten. Na iedere opleiding volgde een testmoment om de bekwaamheid van onze medewerkers te testen. We merkten dat deze testmomenten voor veel stress zorgde en dat zette ons aan het denken.” - Aldus Christoph Elaut en Eva De winter (L&D managers Alpro & Danone).

“Het gedrag van de medewerkers veranderde ook weinig na het volgen van een opleiding, terwijl dat net de bedoeling was. We veronderstelden dat een andere aanpak tot meer leerrendement zou zorgen. Zo kwamen we bij De Opleidingscoach en hun expertise in het HILL model terecht.” 

“Sinds de HILL workshop maken we steeds vaker de overgang van klassikale trainingen naar leren op de werkvloer. Onze medewerkers zijn enthousiast over deze nieuwe aanpak. Ze ervaren minder stress én ze gaan sneller aan de slag met de nieuwe kennis.”

Alpro en Danone gingen met deze uitdagingen aan de slag tijdens onze HILL workshop. Tijdens deze workshop gaan deelnemers dieper in op hun vraagstukken, onder begeleiding van onze HILL-expert Els Minner.

“Sinds de HILL workshop maken we steeds vaker de overgang van klassikale trainingen naar leren op de werkvloer. Onze medewerkers zijn enthousiast over deze nieuwe aanpak. Ze ervaren minder stress én ze gaan sneller aan de slag met de nieuwe kennis.”

In de workshop werden verschillende stakeholders (veiligheid, operations, management) uit de organisatie betrokken. “Het was verrijkend om te zien hoe we met z’n allen zoveel impact konden hebben binnen de organisatie. Ik raad het iedere organisatie aan om met verschillende partijen rond de tafel te gaan zitten tijdens soortgelijke denkoefeningen.”

Zit je met soortgelijke uitdagingen? Of wil je ons HILL-aanbod verkennen? Onze HILL-experts hebben een uitgebreide kennis over het HILL model en ondersteunen jouw organisatie bij de vertaalslag van theorie naar praktijk.

Krijg je ook graag tips van onze leerexperten? Plan een Learning Conversation, stuur je vraag naar info@opleidingscoach.be

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
23
apr
De Opleidingscoach en "Opleidingen van de Toekomst"!

Hoe bereid je je voor op de...

16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.