La belle maison

La Belle Maison is het snelst groeiend dienstenchequebedrijf van Antwerpen. “En we blijven continu nieuwe poetshulpen aanwerven” zegt Geert Vissers, zaakvoerder van het bedrijf.

Iedere poetshulp krijgt een doorgedreven opleiding en een persoonlijke begeleiding bij het opmaken van hun werkplanning. Anders dan bij andere dienstenchequebedrijven zijn zij ook een sociaal helpend opvangnet voor alle medewerkers met 78 verschillende nationaliteiten.

Geert Vissers: “Dat maakt dat heel wat poetshulpen spontaan bij ons solliciteren en dat zij zeer loyaal zijn. En dat is dan weer een pluspunt voor onze klanten, aangezien ook zij een lange termijn relatie willen opbouwen met hun poetshulp.”

De sterke groei van de organisatie brengt uiteraard ook uitdagingen met zich mee. De planning en de serviceverlening vraagt heel wat inspanning van de bedienden. Om hen geëngageerd en gemotiveerd te houden, nam La Belle Maison De Opleidingscoach onder de arm.

Els Minner: “Heel wat bedrijven die zo snel groeien, hebben te kampen met 'groeipijnen'. Ze hebben heel veel klanten en vaak heel wat nieuwe medewerkers, én de snelheid en de kwaliteit van de dienstverlening moet kunnen behouden worden. Bij La Belle Maison willen we dit realiseren door een geïntegreerd opleidingsbeleid op te zetten.”

In samenspraak met de bedienden werd er een opleidings- en ontwikkelingstraject opgestart waarbij hun persoonlijk 'goed-in-mijn-vel-gevoel' centraal staat. Alle individuele opleidingsbehoeften werden in kaart gebracht, er werd een La Belle Maison-academie opgezet, de structuur en manier van werken werd onder de loep genomen en er werd een evaluatieproces op poten gezet.

La Belle Maison ziet haar medewerkers echt als een 'menselijk kapitaal'. Daarom zetten zij ook hard in op performance management. Els Minner: “Opleidingen an sich bieden soms een oplossing, maar een meer doorgedreven aanpak waarbij alle elementen die een invloed uitoefenen op de ontwikkeling en het engagement van medewerkers onder de loep worden genomen, is veel efficiënter en meer renderend voor het bedrijf.”

 

Wil je L&D ook beter inzetten om veranderingsprocessen en change te ondersteunen in hun slaagkansen? Wil je de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatiedoelstellingen te vergroten? Is jouw organisatie zodanig gegroeid dat het tijd is om werk te maken van leren?

Als strategische L&D partner ondersteunen wij jou om meer impact te creëren op de bedrijfsresultaten.

Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte op maat van jouw organisatie.

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

09
mrt
Commotie rond opleidingsplannen: hoe ervaren organisaties de verplichtingen van de arbeidsdeal?

Het is geen geheim dat niet alle organisaties even enthousiast...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.