Umicore

L&D Interim bij Umicore

Als wereldspeler in materiaaltechnologie en recyclage, zet Umicore innovatie voorop. Umicore stimuleert en ondersteunt haar medewerkers om zich gedurende hun volledige loopbaan breed te ontwikkelen.

Heleen Massonnet, L&D Advisor bij Umicore, ontfermt zich over de ontwikkelingsdomeinen Leiderschap, Interpersoonlijke- en loopbaanvaardigheden. Tijdens haar zwangerschapsrust, volgde L&D Consultant Ning De Baere haar takenpakket op.

Heleen vertrok met een gerust hart:

“Ik vond het belangrijk om te kunnen vertrekken met een gevoel van vertrouwen. Tijdens de korte overdracht, merkte ik al snel dat Ning en ik op dezelfde lijn zitten. Uit de vragen die Ning stelde bleek niet alleen oprechte interesse maar ook inzicht in hoe de zaken gebeuren.”

Het opleidingsaanbod en de leiderschapstrajecten vergen planning, administratie en adviserende vaardigheden. Ning maakte zich de nodige systemen en tools eigen, ging aan de slag met een aantal afgebakende projecten en startte een pilootproject rond leiderschapsontwikkeling op. Bij haar terugkeer, kon Heleen de draad opnieuw oppikken en haar talenten volop verder inzetten in de leiderschapsprojecten.

“Bij terugkeer kon ik de draad meteen terug oppikken, dankzij een vlotte en correcte overdracht. De grootste meerwaarde ligt voor mij in het feit dat Ning niet enkel het takenpakket beheerst maar ook een duidelijke visie binnenbrengt. Met een brede kijk op leren inspireert ze mij en mijn collega’s.”

Na terugkeer van Heleen, verplaatste Ning haar focus naar veiligheid en e-learning. In samenwerking met Team Talent en de preventiedienst, verzorgt ze nu veiligheidsopleidingen, traineeships en e-learnings.

 


Is jouw L&D verantwoordelijke of –medewerker tijdelijk afwezig? Heb je momenteel nog geen L&D team en wens je daarmee te starten? Ligt de workload tijdelijk te hoog?

Onze consultants beschikken over de expertise en up-to-date kennis van L&D om jouw organisatie zowel voor specifieke projecten als voor het invullen van een bepaalde rol en functie te ondersteunen.

Neem vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie en kennismaking

 

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
23
apr
De Opleidingscoach en "Opleidingen van de Toekomst"!

Hoe bereid je je voor op de...

16
jun
Van leren naar presteren, dankzij kwalitatieve werkinstructies

Werkinstructies zijn meer dan een wettelijke verplichting.

...
09
mrt
Het L&D Café, een inspirerende namiddag op stap.

Voel jij je als L&D professional soms ook wat ...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.