(Her)ontwerpen van werkinstructies

De why van werkinstructies

Zowat iedereen in een organisatie komt weleens in aanraking met werkinstructies, voornamelijk training-, kwaliteits- en productieverantwoordelijken. Goede werkinstructies zijn niet alleen van belang om te voldoen aan wettelijke (kwaliteits-)vereisten maar vooral ook om de kwaliteit van uw dienstverlening te garanderen, de veiligheid van uw medewerkers te verzekeren en ervoor te zorgen dat nieuwe medewerkers snel(ler) inzetbaar zijn.

Het gebruik van werkinstructies is uitermate geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen, diversiteit op de werkvloer en/of een nood aan gestandaardiseerd werken. Maar wat zijn nu goede werkinstructies en hoe zorg je ervoor dat deze effectief gebruikt worden in de organisatie?

(Her)ontwerpen van werkinstructies

Werkinstructies zijn elektronische manuals en bieden de werknemer directe ondersteuning op de werkplek. Ze bevatten een stap-voor-stap instructie in het uitvoeren van procedures. Deze instructies zijn centraal opgeslagen en beschikbaar zodat iedereen toegang heeft tot de werkinstructies en eenzelfde manier van werking hanteert. Het voordeel van werkinstructies is dat het aansluit bij de manier waarop werknemers het liefst leren: door het te doen.  

De Opleidingscoach onderscheidt zich als allround L&D partner in het (her)ontwerp van werkinstructies vanuit onze expertise in belangrijke breinprincipes en het belang van informeel leren. Vanuit onze jarenlange ervaring in informeel leren, performance support, kwaliteitsmanagement-systemen en de integratie tussen documentatie, quality en training zijn wij uw partner bij de praktische implementatie ervan.

Onze aanpak

Onze aanpak is een proces van co-creatie waarbij we samen werken naar een implementatie die het beste aansluit bij uw noden. Met onze jarenlange ervaring in verscheidene organisaties en sectoren (waaronder beveiliging, energie, bouw, logistiek, inspectie, ...) weten wij als geen ander hoe wij uw organisatie kunnen begeleiden zodat de  investering in leren maximaal rendeert.

Is uw organisatie al aan de slag met werkinstructies en wenst u te sparren met een van onze consultants om het ontwerp van werkinstructies naar een hoger niveau te tillen? Of wenst u het gebruik van werkinstructies voor het eerst  te implementeren? U kunt steeds bij De Opleidingscoach terecht.

Onze aanpak bestaat uit verschillende onderdelen die essentieel zijn voor een succesvol project. U kunt zelf naargelang uw noden en budget bepalen voor welke ondersteuning u ons inschakelt. Dit kan gaan van een strategische intake, brainstormsessies of een uitgeschreven adviesrapport tot de werkelijke implementatie van het gebruik van impactvolle werkinstructies op de werkvloer.

Geïnspireerd? Lees alvast onze blog Werkinstructies en informeel leren: van leren naar presteren.

Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte op maat van jouw organisatie.

 

 

Getuigenissen

Teach for Belgium vzw

Teach for Belgium vzw

Teach for Belgium vzw

Trainer Coordinator Janne ging op...

Lees meer  
La belle maison

La belle maison

La belle maison

La Belle Maison is het snelst...

Lees meer  
Provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen

In vergelijking met andere...

Lees meer  
Securitas

Securitas

Securitas

Securitas Training nv is een...

Lees meer  
Bekaert Deslee

Bekaert Deslee

Bekaert Deslee

Strategisch L&D-ondersteuning

...
Lees meer  
Inschrijven nieuwsbriefSchrijf je in voor de nieuwsbrief van De Opleidingscoach!
22
jun
High Impact Learning in bedrijfscontext

“Actie & kennisdeling” is één van de ...

25
mei
Top 10 Tools voor leren en samenwerken

Vorig jaar maakten wij een oplijsting van onze favoriete én ...

21
apr
The Learning Conversation

Een learning conversation is een gesprek waarin samen met een...

De Opleidingscoach is dé leerexpert in België voor het opzetten of versterken van leer- en ontwikkelings-strategieën in lijn met de missie en visie van bedrijven en organisaties. Wij bieden gespecialiseerde en innovatieve kennis aan binnen het L&D-domein in een op-maat partnership.